Siófoki programok: Égigérő fű és Szaffi a KIKK-ben

Amennyiben kedveljük a magyar filmtörténelem egykori remekműveit, de a televízióban csak ritkán találkozunk velük, akkor a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik pótolni két nagyszerű alkotást a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Május 8-án, azaz most kedden délután 14 órakor, valamint május 9-én, szerdán délelőtt 10 órakor Palásthy György megindító és tanulságos filmje, az 1979-ben forgatott Égigérő fű kerül levetítésre. A mű egyik központi szereplője Poldi bácsi, aki egész életében parkőrként dolgozott Budapesten, azonban váratlanul nyugdíjazzák, és az elmúlt 40 évben annyira megszerette a szép zöld gyepet, hogy elképzelni sem tudja, mi lesz vele ezek után. Poldi bácsi rokona, Misu azonban úgy határoz, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a kedves kis öregurat újra boldognak lássak, így összefog az összes ismerősével, a kukásokkal, a rendőrökkel, az orvossal és mindenki mással is, hogy a szokványos pesti bérlakás udvarán felszedjék a keramitkockát, a helyére pedig gyeptéglát tegyenek, hogy Poldi bácsinak ne kelljen lemondania szeretett gyepjéről.

Bár ez a tanulságos filmecske is ideális a kisebbeknek, ha egy igazi rajzfilmet néznénk gyermekeink társaságában, május 8-án, kedden délelőtt 10 órakor látogassunk el a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol Dargay Attila nagyszerű rajzfilmje, a Szaffi kerül vetítésre.

A 17. században játszódó kedves kis történet során a magyar történelem egyik nehéz időszaka kerül felelevenítésre előttünk, a török vésszel a háttérben, amikor a Botsinkay család legkisebb gyermeke, a kis Sophie a nagy menekülés közben elveszik, majd egy öregasszony talál rá, aki a macskája után Szaffinak nevezi el. Szaffi boldogan éli életét, mígnem felbukkan a közelben Jónás, a közelből elüldözött egykori földbirtokos fia, és beleszeret a lányba, miközben nem is sejti, hogy egykoron is egymásnak teremtették őket..