Siófoki programok: egy délután az egészségünkért

Az emberek többsége sajnos beletörődik abba, hogy gyógyszert kell szednie, hogy rossz egészségi állapotnak örvend, holott csak napi néhány óra figyelemmel komoly változást alkalmazhatna életében, ezáltal szeptember 17-én, a siófoki programok részeként most bárki megbizonyosodhat erről.

Az Eleki Életmódközpont ugyanis Egy délután az egészségünkért név alatt egy különleges délutáni programsorozatra hívja azokat, akik szeretnének változtatni, ezáltal vasárnap délután egy órától a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában és emeleti galériájában egy többórás elfoglaltság vár ránk.

Az eseményt 13 órakor az Eleki Életmódközpont bemutatkozása indítja meg, amit a központ vezetője, Somogyi Lehel életmód-tanácsadó vezet fel. Ezt követően 13:30-tól ételbemutatón és ételkóstolón vehetnek részt az érkezők, méghozzá egytől-egyig egészséges, vegán ételekből, amelyek a változás alapját képezhetik. 14:30-kor.

Ezután dr. Pásztor Judit, az Eleki Életmódközpont orvosa tart egy előadást A szívinfarktus megelőzhető és visszafordítható? címmel, amelyben arról hallhatunk, hogy korunk egy legrettegettebb egészségügyi problémája helyet életmóddal könnyedén megelőzhető.

16 órakor aztán Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök és táplálkozástudományi szakértő beszél arról, hogy miként tudunk több tápanyagot bevinni a szervezetünkbe a koncentrált és funkcionális élelmiszerek révén. 17 órakor pedig Balogh Gábor vallás- és társadalomkutató próbálja felhívni a figyelmünket arra, hogy gondolkodásmódunk és mentális egészségünk milyen szoros összefüggésben van testi egészségünkkel.

Az ingyenes rendezvényen egész délután egészségügyi állapotfelmérés, életmód-tanácsadás, kapcsolódó könyvek, CD-k és termékek vására, valamint gyermeksarok is várja a kisgyermekes családokat, szintén tematikus játszóházzal.