Siófoki programok: Egy fenékkel két lovat, avagy Richard Bean komédiája zenével

Ismét egy igazán különleges előadásra ülhetnek be azok, akik a siófoki programok részeként szeretik a színházi programokat, lévén a Jókai-bérlet előadásaként az Orlai Produkciós Iroda elhozza a Balaton fővárosába Richard Bean egyik legendás darabját, az Egy fenékkel két lovat.

A zenés komédia kategóriájába sorolható előadás május 29-én, hétfőn este 19 órakor kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központban. A művet Pelsőczy Réka rendezte, a szereplők között pedig rengeteg ismert és feltörekvő színészt találhatunk, így név szerint a következők biztosan felbukkannak majd az előadás során: Nagy Dániel Viktor, Lukáts Andor, Lovas Rozi, Friedenthal Zoltán, Rujder Vivien, Keresztény Tamás, Dékány Barnabás, Fodor Annamária, Formán Bálint, Horváth Szabolcs

Az Egy fenékkel két lovat története egyenesen a hatvanas évek elejére repít el minket, méghozzá az angliai Brightonba, ahol éppen most kezdődik el a Beatles-mánia. Történetünk főhőse Francis Henshall, akit éppen most rúgtak ki egy ígéretesen induló zenekarból, azonban mivel a megélhetése függ tőle, ezért nem hagyja annyiban a dolgot, így két állás és két eltérő főnök sem okozhat neki problémát.

A műben minden fellelhető lesz, ami a hatvanas évek Angliájára jellemző volt, az álruhák, a rock and roll, a gombafejek, amit a műben sok-sok szerelem, és olyan thrillerekből ismerős elemek is ötvöznek majd, mint a feléledt hullák, a gengszterek és a báránykorona, valamint a szerelem, ha még nem említettük volna.

Bár a mű erősen emlékeztet Goldoni legendás A két úr szolgája című művére, de ez egyáltalán nem véletlen, hiszen a végeredmény ennek az erősen félresikerült fordítása, ami olyan rosszul, vagy inkább jól sikerült – nézőpont kérdése –, hogy végül önálló életre kelt, és egy új darab lett belőle, ami korábban még a Broadway-t is megjárta.

Most pedig végre Siófokon is nézhetővé válik!