Siófoki programok: egy nap a Szakrális Dob, Szakrális Ének, Transzmeditáció jegyében

Igazán rendhagyó eseménynek lehetnek részesei azok, akik október 16-án, szombaton a siófoki programok részeként ellátogatnak a Töreki Home-ba (Siófok, Papkutai út 0220/3 hrsz.), ahol egy teljes napon át minden a lelki feltöltődésről szól majd.

Egészen pontosan a szakrális dobolásról, a szakrális éneklésről és a transzmeditációról, melyeket megfelelő vezetés társaságában, Ölvedi Gábor (Karma Pema Dorje) világzenei ütőhangszeres énekessel és torokénekessel élhetünk majd át.

A védettségi igazolvány nélkül is szabadon látogatható eseményen a meditációtól kezdve, a tibeti torokéneklésen át a különféle workshopokig bezárólag minden megtalálható lesz majd, Gábor ugyanis hisz abban, hogy a zenével, a dobokkal, a dobmantrákkal és a szakrális énektechnikákkal egy olyan lelki extázis érhető el, egy olyan elmélyült tudatállapot, amit másoknak is meg kell tapasztalniuk, hovatovább a közösség erejével talán még magasabb szintre emelhető.

Ennek a hatásnak a közösségi élménnyé való emelése és formálása, a lelki megtapasztalás adja majd az esemény savát és borsát, hogy miként válhat ez az egész különleges, szeretetben és együttérzésben gazdag programmá, hiszen világunkat sokkal jobbá tehetné a közös muzsikálás, dobolás és éneklés.

A nap során olyan programok közül válogathatnak az érdeklődők, mint az ütőhangszeres workshop, a közösségi ének-meditáció, a ritmikus és vokális hologram alkotás, a tibeti torokénekes mantra meditáció, a transzdobolás, de ismerkedhetünk majd a különféle kultúrák népzenei transzritmusaival, sőt részesei lehetünk egy Tibeti Torokénekes Meditatív koncertnek is.

Az eseményen való részvételhez semmiféle zenei előképzettségre nincs szükség, de ha fogtunk már életünkben a kezünkben hangszert, különösen dobot, akkor extra élményben lehet majd részünk, sőt akár saját ütőhangszert is lehet vinni a helyszínre.