Siófoki programok – Egy nap az autómentesség jegyében!

Az ország legtöbb nagyobb településéhez hasonlóan természetesen a Balaton fővárosa is csatlakozott az autómentes naphoz, ami nem véletlen, hiszen Siófok mindig is fontosnak tartotta a környezetvédelmet nem csak a tó, hanem az általános élővilág tekintetében is.

Ennek köszönhetően, aki ebben a szellemiségében szeretne változatos siófoki programok közül válogatni magának, az feltétlenül látogasson el szeptember 22-én az európai autómentes nap helyi állomására, ahol változatos események egész sora várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A siófoki autómentes nap már a délelőtti órákban kezdetét veszi, méghozzá az óvodások aszfaltrajz versenyével, akik természetesen a témával kapcsolatos rajzokat készíthetnek, így sajátos formában, saját szemléletmódjukkal festhetik le, hogy mit is gondolnak ők, miként képzelik el az autómentes napot, illetve a környezetvédelmet.

Délután, a tanítás után aztán az iskolásokra is változatos siófoki programok várnak, hiszen az intézmények közötti sorversenyekre kerül majd sor, amelyeken természetesen a látogatók is jól szórakozhatnak majd.

automentes_nap

 

Szintén a kisebbeket célozzák meg majd a délutáni programok is, amelynek keretein belül kerékpáros KRESZ-oktatásra kerül sor a helyi rendőrkapitányság vezénylésében, és a tanítás után a kicsik természetesen teszteket is kitölthetnek majd, amelyekért cserébe ajándékokat nyerhetnek a későbbi eredményhirdetés során.

Természetesen nem is tartozhatna a változatos siófoki programok közé az európai autómentes nap, ha nem kerülnének megrendezésre a fentieken kívül további változatos, és egész napos események.

Így például a kerékpárosok legnagyobb örömére egész nap ingyenes kerékpár-átvizsgálási lehetőség várja az érkezőket, akik így megtudhatják, hogy biciklijük milyen állapotban van, és amennyiben valami sürgés cserére szorul, azt gyorsan megtehetik akár helyben is. Hogy az autómentes napot segítse a város, a helyi járatos buszokra bárki ingyen felszállhat majd, aki felmutatja autójának forgalmi engedélyét.

Ezen felül természetesen az esemény alkalmából egy hatalmas kirakodó vásár is megrendezésre kerül Siófok főterén, ahol főként a helyi kistermelők képviseltetik magukat házi finomságaikkal és kézműves termékeikkel.