Siófoki programok: Életkezdet és Tütü-tutu autó gyerekprogramok

Ha kisbabánkkal vagy kisgyermekünkkel szeretnénk magunknak valamilyen hasznos elfoglaltságot találni március utolsó hetében, akkor a siófoki programokban ezúttal sem kell csalódnunk, hiszen a szervezők gondoskodtak a változatos lehetőségekről.

Március 28-án délelőtt 10 órától a Kálmán Imre Kulturális Központ játszósarka ismét otthont ad az Életkezdet név alatt elhíresült szülő- és babatalálkozónak, mely egy speciális és példa nélküli együttműködés szakemberek és laikusok számára. A cél az, hogy az ide látogató, tanácstalan vagy csak esetleg nyitott és érdeklődő szülők lehetőséget kapjanak önmaguk egyfajta továbbképzésére, nem mellesleg pedig a szakemberektől való kérdések feltevésére, hogy bármiben elbizonytalanodnak, rögtön szakemberektől vagy éppen más tapasztalt anyukáktól tudjanak tájékozódni.

A március 28-án esedékes Életkezdet eseményen Vörös Ildikó, a CsodaTanoda trénere és kommunikációs szakembere lesz a vendég, aki az együttműködő nevelésről tart majd előadást, méghozzá a Pikler-módszerrel a főszerepben, mely egy különleges kapcsolatot, a gondozást és a gondoskodás kettősségét állítja a főszerepbe egy új szemlélettel.

Ha inkább egy jó kis színházi előadásra vinnénk a gyermekünket, március 29-én, pénteken délelőtt 10 órakor a Vaskakas Bábszínház érkezik Siófokra. A Kálmán Imre Kulturális Központban tartott előadás a Tütü-tutu autó címet kapta, mely egy a legkisebbeknek is ajánlott, mindössze 20 perces kis prezentáció lesz a járművek hangjaira kiélezve, amit 20 perc kötetlen játékidő követ majd.