Siófoki programok: Éliás Tóbiás bábszínház és Ittzés Gergely koncert.

A különleges bábszínházak és a komolyzenei koncertek kedvelőinek garantáltan nem kell unatkozniuk abban az esetben, ha a siófoki programok részeként keresgélnek maguknak kikapcsolódást, lévén április 20-án, azaz most pénteken számtalan változatos esemény várja a városba a kikapcsolódást keresőket.

Pénteken délelőtt 10 órakor például a Kálmán Imre Kulturális Központ egy igazán különleges kis előadással várja az apróságokat, így a Bóbita Bábszínház jóvoltából az Éliás Tóbiás című előadásra kerül sor, mely a jól ismert gyermekrigmus sajátosságaira épülve az evésre, annak fontosságára és élvezetére koncentrál.

A különleges bábos előadás során a gyerekeket arra próbálják majd ráébreszteni az előadók, hogy enni bizony jó, sőt mi több, majdnem olyan jó, mint játszani, de a legjobb azonban határozottan az, hogy egyszerre enni és játszani a legjobb a világon. Pláne abban az esetben, ha a játék reggelizős, ebédlős, uzsonnázós vagy vacsorázós, és ha ezek során szabadon engedjük a fantáziánkat, így a gombócokat kis labdácskáknak, a dödöllét pedig kis csigácskáknak képzeljük. Persze a határ a csillagos ég, illetve a képzelet!

Ha kiszórakoztuk magunkat a gyerekekkel, és este egy jó kis komolyzenei koncertre látogatnánk, pénteken este 18 órakor keressük fel a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termét (Siófok, Fő tér 1.), ahol a Zenél a város programsorozat részeként egy családias hangulatú koncert vár ránk Ittzés Gergely fuvolaművész előadásában.

A Zeneórától a zenélő óráig című koncert tele lesz csupa meglepetésekkel, ismert és kevésbé ismert művek, illetve dallamok felelevenítésével, miközben az érkezőknek lehetőségük nyílik a helyszínen megtekinteni egy különleges kiállítást, melynek középpontjába siófoki alkotók művei kerültek.