Siófoki programok: elindul Muzsinszki Nagy Endre kiállítása

A siófoki programok részeként a Balaton fővárosának egyik arra érdemes művésze előtt tiszteleghetünk az előttünk álló hét folyamán, lévén szeptember 16-tól, azaz most szombattól kezdődően indul Muzsinszki Nagy Endre kiállítása a Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában.

Muzsinszki tiszteletére így egy egész napos programsorozat részeseivé válhatunk ezen a napon! Kapcsolódva a Nyitott Templomok Napja rendezvényfolyamhoz, a szervezők kegyeleti koszorúzással és főhajtással tisztelegnek szeptember 16-án, szombaton délután 15:30-kor a siófoki festőművész munkássága előtt a Kele utcai temetőben.

A tárlat megnyitójára csak ezt követően kerülhet majd sor, így az egybegyűltek lassan átvonulnak a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a megemlékezés után a kiállítással, a művek felvonultatásával folytatódik tovább Muzsinszki méltatása.

A délután 17 órakor induló kiállítás az Én vagyok a világ világossága címet kapta a keresztségben, megnyitását pedig Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere vállalta magára, aki néhány szóban megemlékezik a művész életéről.

A tehetséges festő munkásságát aztán tovább méltatja Dr. Márgi Gyula, veszprémi érsek is, miközben a megnyitón közreműködik majd a Siófoki Női Kar, akik énekszóval járulnak hozzá a megemlékezés és a megnyitó méltóságteljes mivoltához.

Muzsinszki Nagy Endre kiállítása csak egy ideiglenes tárlat lesz, amely 2017. szeptember 16-án indul, képei azonban csak szeptember 23-ig lesz látogatható az érdeklődők számára, méghozzá a KIKK nyitva tartási idejében, teljesen szabadon.