Siófoki programok: előadás a csecsemőgondozás alapelveiről

Nem maradnak változatos elfoglaltságok nélkül azok, akik a siófoki programok keretein belül szeretnének kisgyermekes anyukaként kimozdulni egy kicsikét, esetleg a saját gyermeküknek szánnak egy hasznos kézműves foglalkozást, aminek részeként a kicsiknek javul a kézügyességük és rengeteg hasznos dolgot is tanulhatnak.

Október 10-én, azaz most csütörtökön ugyanis tovább folytatódik a pár hónapos múltra visszatekintő, de kifejezetten nagy népszerűségnek örvendő Életkezdet foglalkozás, vagyis az Anyakör, melynek részeként az anyukák egyedül vagy gyermekeik társaságában látogathatnak el a Kálmán Imre Kulturális Központba délelőtt 10 és 12 óra között. Az eseményen lehetőség van a picikkel való önfeledt játékra és szórakozásra, de az ingyenes program részeként a többi anyukával való eszme- és tapasztalatcsere szintén központi szerepet kapott.

Mint minden fontosabb Anyakörön, úgy természetesen a mostani eseményen is érkezik majd szakember, méghozzá Sárfi Szakács Ildikó pszichológus képében, aki A csecsemőgondozás alapelvei témakörben tart majd előadást az érkezőknek. Pszichológusként természetesen nem a pelenkázás rejtelmei, sokkal inkább a kicsik első néhány évének alapvető gondozásához kapcsolódó lelki oldalról közelíthetjük meg most a témát.

Az előttünk álló napokban is folytatódnak a Százszorszép kezek kézműves foglalkozások a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárban, így október 10-én és október 12-én egyaránt lehetőségünk nyílik majd elküldeni gyermekünket azért, hogy az ingyen látogatható eseményeken valami szépet alkosson.

Az eseménysorozat csütörtöki napján a Bogarak, gyíkok világa kapják a központi szerepet délután 14:30 és 16:30 között, míg szombaton az Állati nyomok és világuk lesz a központi téma, a hétvégi időpont miatt délelőtt 9 órától.