Siófoki programok: előadás a Töreki Természetvédelmi Terület értékeiről

Kifejezetten érdemes lesz ezen a héten pénteken, azaz január 24-én délután 18 órakor ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a siófoki programok részeként természetvédelmi előadásra kerülhet majd sor.

A mintegy egyórás esemény a Töreki Természetvédelmi Terület értékeiről szól majd, melyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportja állított össze annak érdekében, hogy egy olyan tudományos célzattal ellátott előadássorozatot indítsanak útnak, mely átfogó képet ad a kérdéses régió sajátosságairól.

Az előadássorozat célja ezen felül, hogy a résztvevők érdekes keretek között ismerhessék meg környezetüket, de különösen a Balaton környékének természeti értékeit, legyen szó akár turisztikai, akár tudományos érdekességekről, a részvétel teljes egészében ingyenes mindenkinek.

Az előadás bár Péntek István prezentációjában zajlik majd, aki a kérdéses természetvédelmi régió saját témáival szolgál majd a hallgatóság számára, de lesznek vendégelőadók felbukkanására egyaránt sor kerül majd, noha elsődlegesen természetesen a Töreki Természetvédelmi Terület bemutatása lesz a cél.

Ennek az oka, hogy a kérdéses csoport évtizedek óta végez már felméréseket és kutatásokat az adott régióban, méghozzá más szervezetekkel együttműködve, és mivel a környékre érkezők között a terület kimagasló népszerűségnek örvend, egy közkedvelt kirándulóhely, ezért most igazi szakmabeliektől, valódi hozzáértőktől ismerhetjük meg az egész élővilágot, a kapcsolódó érdekességeket, történeteket, valamint a mindennapok kihívásait.