Siófoki programok: előadás a Kárpát-medence élővilágáról

Újabb különleges siófoki programok részeseivé válhatnak azok, akik november 6-án, avagy most pénteken ellátogatnak a Balaton fővárosának egyik legnagyobb nevezetességeként számon tartott Kálmán Imre Kulturális Központba.

A siófoki kettős kereszt állításának alkalmából ugyanis egy átfogó rendezvénysorozatra került sor a városban, amelynek részeként kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központban délután 17 óra 30 perckor az az előadás, amelyet Géczy Gábor tart majd az érdeklődők számára A Kárpát-medence élővilága, egysége címmel.

Maga az előadás a KIKK színháztermében lesz, ellenben egy bemutató és egy komplett kiállítás is kapcsolódik hozzá, amelyre az épület előtti részen és az udvaron kerülhet majd sor, hogy nagyszerűen kiegészíthessék ezzel az előadást.

A délután folyamán ennek köszönhetően az intézmény előterében egy átfogó facsemete- és szőlőbemutatóra kerül sor, de vadászati eszközök, valamint madártani- és preparált állatkiállítás lesz, természetesen a Kárpát-medencében őshonos fajokra koncentráltan.

Az udvaron ezen túl sólyom-, házi szárnyas, fürj-, posta- és haszongalamb-, valamint póniló kiállítás is lesz, amelyet helyi gazdák és tenyésztők, többek között a Balatonszabadi Galamb és Kisállat Egyesület és a Postagalamb Tenyésztők közreműködésével valósítottak meg a szervezők. Az előadást Hermecz Tamás, a Hidegvölgyi horgásztó-vadaspark tulajdonosa nyitja meg, de prezentációt tart majd a Magyar solymász Egyesület képviselője is.

Az est egyik különlegességeként Csizmazia Gábor, helyi tanár és őstermelő előadását nézhetik meg az érkezők, akik a méhek fontosságáról kaphatnak egy rendkívül átfogó és tartalmas prezentációt.