Siófoki programok: érkezik a Héttorony Fesztivál

A siófoki programok részeként egy újabb különleges előadássorozat éri el a Balaton fővárosát, méghozzá az országszerte november 9-én elindult, és egészen november 20-ig tartó Héttorony Fesztivál, ami ezen a héten ide is elérkezik végre.


Hogy mi is ez a Héttorony Fesztivál? Egy olyan programsorozat, amelynek részeként az ország tizenegy olyan épületében várnak ránk izgalmas előadások, melyeket ugyanúgy Makovecz Imre tervezett. A Héttorony legendájáról elnevezett fesztiválsorozat célja az, hogy országszerte több Makovecz-épületben is megszólaljon a muzsika, hogy a zeneművészet és az építészet összefonódása hatást gyakorolhasson a kisebb közösségekre is.

A szervezők célja az, hogy növekedni tudjon a Kárpát-medence népi műveltsége és kollektív emlékezete, amelyben Makovecz Imre épületei és szellemi hagyatéka igazi kincset jelentenek, így idén Budapest mellett Csíkszeredán, Kolozsváron, Szigetváron, Bécsben, Makón, Zalaegerszegen, Pakson és Siófokon is megrendezésre kerül a fesztivál egy-egy nyúlványa.

A programsorozat részeként a látogatók alaposabban megismerhetik az építész hagyatékát, méghozzá rangos népzenei és világzenei produkciók társaságában.

A Héttorony Fesztivál várhatóan november 17-én érkezik el Siófokra, ahol a Fő utca 220. szám alatt este 18 órakor indul a Makovecz angyalai című kiállítás, melyet Csernyus Lőrinc főépítész nyit meg néhány kedves és barátságos szóval, illetve megemlékezéssel a mesterről.

Ezt követően 18:30-kor a szerbiai Braca Teofilovici koncertje várható, 19 órától pedig a Cimbalom Brothers ad egy fergeteges kis előadást az egybegyűltek számára, így nemcsak Makovecz Imre munkásságáról emlékezhetünk meg, hanem kultúraépítő programok részeseivé is válhatunk.