Siófoki programok: érzékenyítő program a Fehér bot napján

A siófoki programok részeként már nagyon sokan megszokták, hogy a legkisebb, nagyon sok városban feledésbe merülő emléknapok vagy esélyegyenlőségi események is komoly figyelmet kapnak, amit jól mutat a Fehér bot napja alkalmából rendezett érzékenyítő program is.

Október 14-én, azaz hétfőn délelőtt 10 órától ugyanis egész napon át mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokába abban az esetben, ha szeretnének megismerkedni a vakok és gyengén látók mindennapjaival, de sokkal inkább mindennapi nehézségeivel.

A Nem látod? Tapintsd meg! néven futó érzékenyítő programot a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete szervezte meg, aminek részeként bárki teljesen ingyen látogathat el a KIKK-be az elkövetkezendő napokban, hogy együtt érezhessen egy kicsit a fehér botot használókkal. Aki hétfőn nem ér rá, ne essen kétségbe, hiszen az esemény október 18-ig tart, méghozzá minden nap nyitvatartási időben, azaz reggel 8 órától egészen délután 16 óráig.

A Fehér bot napjára épülő érzékenyítő napok során így a látogatók lehetőséget kapnak, hogy kipróbálják és használják egy kicsit azokat a mindennapi használati tárgyakat és eszközöket, melyek a mindennapokban jelentős mértékben megkönnyítik a vakok és a látásfogyatékkal élők dolgát.

A látók az eseményen így a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük azoknak, akiknek nem adatott meg a reggeli napfény, a színes levelek vagy bármi másnak a látványa, ami nekünk természetes. Ha mi is szeretnénk megérteni a látásfogyatékosok mindennapjainak problémáit, az előttünk álló napokban lehetőségünk nyílik közösséget vállalni velük!