Siófoki programok: érzékenyítő program a Fehér bot napja alkalmából

A siófoki programokra az idén nemcsak a változatosság, hanem a hatékonyság is határozottan jellemző, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy október 16-tól, azaz most hétfő reggel 8 órától egészen október 20, péntek délután 16 óráig egy különleges időszakos tárlat kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központban a vakok és gyengén látók világnapja alkalmából.

Az esemény Érzékenyítő napok név alatt, Nem látod? Tapintsd meg! alcímmel került megrendezésre a Siófok, Fő tér 2. alatt megtalálható KIKK-ben, ahol az elkövetkezendő néhány nap során a Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete egy alternatív érzékenyítő programot tart.

Mindezt azért, hogy az esemény alkalmából a látók is megtapasztalhassák, hogy milyen érzés az, amikor a szemünk egyáltalán nem, vagy csak részben funkcionál, ezáltal segédeszközökre, de leginkább a saját kezünkre, a tapintásunkra is szükségünk van a tájékozódáshoz.

Az esemény ünnepélyes megnyitóját Potocskáné Kőrösi Antia, Siófok alpolgármestere tartja október 16-án, délelőtt 10 órakor, a látogatók pedig ezt követően szabadon kipróbálhatják az összes olyan eszközt és használati tárgyat, ami a látássérült emberek és vakok számára rendkívüli módon képes megkönnyíteni a hétköznapokat.

A kiállítás megtekintésével és interaktív átélésével így kicsik és nagyok egyaránt megtapasztalhatják majd, hogy milyen nehézségeket és akadályokat kell legyűrnie nap mint nap annak, akinek probléma van a látásával. A rendezvény a tárlat kijelölt napjai alatt teljesen ingyen látogatható mindenki számára!