Siófoki programok: Európa Keringő könyvbemutató Kálmán Imre életéről

Siófok rengeteg dologról híres és ismert. A nyárról, a fergeteges partikról, a jellegzetes víztoronyról, a mindennapos és izgalmas siófoki programokról, de aki járatos a kultúrában, azon belül is főként a zenében, az biztosan Kálmán Imrével azonosítja a várost.

Nem meglepő, hogy hozzá kapcsolódóan rengeteg megemlékezés és egyéb mű kötődött az elmúlt években, és most itt egy újabb, hiszen Benedek István Gábor úgy határozott, hogy könyvet ír a legendás operettmester életéről, mely Európai Keringő címmel kerül bemutatásra.

Méghozzá még ezen a héten, lévén február 12-én, szerdán este 17:30-kor kerül majd sor a mű formális bemutatójára a Kálmán Imre Emlékház falai között, ahol Laki Judit, a BRTK Könyvtár igazgatója nyitja majd meg az előadást, illetve vezeti fel a prezentációt.

A teljesen ingyen meglátogatható eseményen Laki Judit beszélget majd Benedek Istvánnal, akivel mi is szóba elegyedhetünk, megvásárolhatjuk könyvét, és ezzel egyetemben természetesen dedikálásra is lehetőség nyílik.

Amennyiben egy igazán különleges világjáró előadásra ülnénk be, február 12-én délután 18 órai kezdettel érdemes lesz felkeresni a Kálmán Imre Kulturális Központot, ahol Borbély Ferenc producer és filmes újságíró lesz a Balatoni Népfőiskola Sorozatának következő vendége.

A Kamerával a föld körül – Országok, kultúrák, emberek egy operatőr szemével című előadás során lehetőségünk nyílik majd független, de mégis külső szemmel megismerni más országok és vidékek embereivel.