Siófoki programok: Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió koncertje a Fő téren

A többhónapos vírushelyzet után végre visszatér az élet a Balaton fővárosába, így a siófoki programok részeként tovább folytatódnak a Belvárosi Zenei Estek, amire a jól megszokott módon a város Fő terén, a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti téren kerülhet majd sor.

A nagy megszorítások után ráadásul egy igazi különlegességgel indul útnak a programsorozat, hiszen július 2-án, azaz csütörtökön este 19 órától a Sárik Péter Trió, valamint Falusi Mariann fellépését élvezhetjük majd, ezáltal egy igazi jazz koncert, egy vérbeli kívánságműsor kerül terítékre, a főszerepben kizárólag magyar klasszikusokkal és örökzöldekkel.

A különleges formáció így most az elmúlt néhány évtized legnagyobb és legismertebb hazai slágereiből állítja össze repertoárját, méghozzá egy alapos átdolgozás társaságában, aminek részeként teljesen sajátos szájíz mellett ismerhetjük meg ezeket a dalokat, méghozzá Falusi Mariann jól ismert orgánumával kiegészülve.

Bár a végeredmény jazzes lesz, azonban a formáció minden stílusból igyekszik majd válogatni, ezáltal klasszikus zene, musical, de még pop is megtalálható lesz a kínálatban, ami nem meglepő azok számára, akik ismerik a trió és Mariann együttműködését, akik korábban többször is életre hívtak különleges fúziókat.

Merthogy a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann fellépései mindig élményszámba mennek, lévén úgy hallgathatunk segítségükkel igényes jazzt, hogy közben teli torokból énekelhetjük az ismert szövegeket, sőt táncolhatunk is a dalokra.

Emiatt jellemző, hogy ezek a koncertek nem egy ülős és lazulós jazz koncerthez, sokkal inkább egy vagány pop vagy rockkoncert hangulatához hasonlítanak. A legjobb az egészben azonban, hogy mindezt teljesen ingyen élvezhetjük majd!