Siófoki programok: I. Farsangi Toros Party

Bár a siófoki programok részeként kisebb-nagyobb volumennel eddig is megünneplésre került a farsang a Balaton fővárosában, ellenben idén hagyományteremtő szándékkal egy minden eddiginél különlegesebb eseményre kerülhet majd sor I. Farsangi Toros Party név alatt a siófoki hajóállomáson.

A kérdéses esemény január utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre, ezáltal január 27-én, szombaton már érdemes lesz kilátogatnunk a hajóállomásra, ahol egész nap vásári hangulat várja az érdeklődőket, ezáltal a finom ételek és italok garantáltak, akárcsak a jó társaság.

A tényleges programok indulására ugyanakkor délelőtt 10 órakor kerül sor, amikor délig a mohácsi busók segítségével egy különleges kolbásztöltő verseny indul, melyet 12 és 13 óra között a dégi Boróka néptáncegyüttes fellépése követ. 14 órától 30 percen át aztán a mohácsi busók is bemutatkozási lehetőséghez jutnak, közvetlenül utánuk pedig az Újiregi kiscsillagok tánccsoport fellépését tekinthetik meg a nézők, hogy a napot 18 órakor a Diósi zenekar fellépése zárja, akik egészen fél 9-ig húzzák majd a talpalávalót.

Másnap, azaz január 28-án, vasárnap délelőtt az ilyenkor hagyományos Toros futás és családi kincsvadászat várja az érdeklődőket, melyre már 10 órától elindul a regisztráció, így kicsik és nagyok, akik szeretnének részt venni a versenyen, már ekkor regisztrálják magukat Bálint Jánosné Mártinál és csapatánál, avagy a helyi Diáksport Egyesületnél.

Miközben zajlik majd a kincsvadászattal egybekötött futás, 11 órától egészen 45 percen át a Siófoki gyermekkórus szórakoztatja énekszóval a helyieket, de délután 14 órakor a Siófoki Férfi Dalkör is színpadra áll. Az estzáró partit, avagy a Toros záró bulit aztán Jakocska Tibor adja majd, aki 16 és 19 óra között igyekszik énekszóval és jó kedvű műsorral szórakoztatni a közönséget.