Siófoki programok: Fehérlófia, a Bóbita Bábszínház előadásában

Egy igazán fergeteges, történelmi ihletésű előadáson vehetnek részt a siófoki programok megszállottjai a Fehérlófia című előadás keretein belül, amely a Bóbita Bábszínház előadásában kerül színpadra január 12-én, kedden a Kálmán Imre Kulturális Központ falai között.

A Fehérlófia történetét rendszerint mindenki jól ismeri, és bizonyára mindenki tisztában van azzal is, hogy a történet egyáltalán nem tekinthető kereknek a néphagyomány szerint, hiszen amikor az öreg király ismét meglátta a lányait, a legfiatalabbat feleségül adta a fele királyságával együtt.

Azt azonban nem tudni, hogy pontosan kihez is adta feleségül szeretett lányát a király? Talán Kapanyányi Monyókhoz? A Fanyűvőhöz? A háromfejű sárkányhoz? Netán éppen Fehérlófiához?

A mintegy 60 perces előadás során mindenki választ kaphat kérdéseire, méghozzá a fehér kanca fiaként megszületendő Fehérlófia főszereplésével, aki egy természetfeletti erővel rendelkező fiúként nagy kalandra indul, és közben sárkányokkal, királylányokkal, griffekkel és egyéb csodálatos lényekkel találkozik.

Mindeközben a nézőközönség, avagy konkrétan az óriási gyereksereglet nem csak nyomon követi a mesét, hanem maguk is Fehérlófia társaivá, szemivé és füleivé válnak, miközben próbatételek egész sorával kell szembenézniük közös erővel.

Az előadás írója Vécsei Anna volt, tervezője pedig a Blattner-díjas Mátravölgyi Ákos, aki mellezz a zeneszerzői posztot Bakos Árpás töltötte be, a mű kivitelezőiként pedig Bódiné Kövecses Annát, Fekete Hajnalkát és Nagy Kovács Gézát köszönthetjük. A mű előadói Czéh Dániel, Vadon Judit, Matta Lóránt, Komlóczi Zoltán, Kalocsányi Gábor, Papp Melinda, Szívós Réka és Tölgyfa Gergely.