Siófoki programok: Férfikari kórustalálkozó

Amennyiben nagyon szeretjük a férfi kórusok előadásait, a siófoki programok részeként idén is megrendezésre kerül a Balaton fővárosában a Férfikari kórustalálkozó, amelyre 2016. szeptember 24-én, szombaton délután kerül sor 16 és 18 óra között a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Kálmán Imre Kulturális Központban.

A Férfikari kórustalálkozó immáron hagyományos formában kerül megrendezésre minden évben, sőt mi több, az idei évben egy minden eddiginél jelentősebb évforduló kerül megünneplésre Siófokon, hiszen 2016-ban lett 140 éve annak, hogy a városban a helyi férfiakból álló dalos pacsirták megrendezik a találkozót.

Ennek megfelelően az idei eseményt is a Siófoki Férfi Dalkör álmodta meg, akik idén is megpróbálták összecsődíteni a városba a kortárs férfikari kórusmozgalom leginkább meghatározó egyesületeit és kórusait, akik egytől-egyig igent mondtak a felkérésre, és el is látogatnak majd hétvégén Siófokra.

Ennek megfelelően Férfikari kórustalálkozó részeként az ország különböző pontjaiból érkeznek kórusok a találkozóra, ezáltal a Nagymarosi Férfikórus mellett fellép majd a Péti Férfikar, a Padragi Bányász Férfikórus, a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar, valamint természetesen a szervezők, avagy a Siófoki Férfi Dalkör is egy speciális előadással készül.

A nagy találkozóra egyébiránt a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében kerül majd sor, és minden egyes érdeklődő számára teljesen ingyenesen látogatható lesz 2016. szeptember 24-én, délután 16 órai kezdettel.