Siófoki programok: Fergeteges partival indul idén is a balatoni szezon

A korábbi évekhez hasonlóan idén is egy fergeteges hétvégével nyitják meg Siófokon a balatoni szezont, amire egészen pontosan 2015. május 22-én kerül sor, és egészen május 25-ig várják a szervezők a siófoki programok, illetve az autentikus balatoni hangulat kedvelőit.

A siófoki pünkösdi szezonnyitó fesztiválon a korábbi hagyományokhoz hűen idén is megtalálhatók lesznek majd a jól bejáratott kezdő események, így május 22-én, reggel 9 órától megkoszorúzásra kerül dr. Zákonyi Ferenc emléktáblája, a Kálmán Imre Emlékplakett, miközben átadásra kerül A nyár fővárosának kulcsa is, de eközben egy rendkívül látványos felvonulást is megtekinthetnek a nézők, méghozzá különféle civil szervezetek közreműködésével.

A legtöbb program a Rózsakertnél felállított színpadnál várja majd az érkezőket, akik természetesen ingyen tekinthetnek meg színvonalas szórakoztató és kulturális programokat, amelyek mellett élőzenekaros könnyűzenei koncertek, valamint többnyire lokális művészeti csoportok – énekkarok, tánccsoportok és a többi – eladásai is színesítik a napot.

Izgalmas siófoki programok lesznek a hajóállomás melletti téren is, ahol például kézművesek és kereskedők fogadják a látogatókat, de számtalan vendéglátós is kipakol a helyszínre, hogy a legfinomabb helyi étel- és italspecialitásokkal szolgáljanak az embereknek.

Az eseményen fellép többek között a Blokk együttes, az Apáti Dixiland Band egy különleges „Jó ebédhez szól a nóta” műsorral, de zenél még Szabó Balázs Bandája, Wolf Kati és a Sunny Dance Band, Balázs Fecó, a Milagro Santana Tribute Band, Sub Bass Monster és a Pannonia Allstars Ska Orchestra is.

Ezen felül a szervezők gondoltak a gyerekekre is, így a játszóház mellett a legkisebbek az EccPecc gyerekzenekar koncertjét élvezhetik majd.