Siófoki programok: Figaro házassága és Csipkerózsika

Az operák és mesejátékok kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként március utolsó hetében is lehetőségünk nyílik arra, hogy változatos és egyben különleges, nem mellesleg pedig tartalmas elfoglaltságokat találjunk magunknak a Balaton fővárosában.

Március 25-én, azaz hétfőn este 19 órakor például a Vásáry André Produkció részeként a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében kerül előadásra Mozart egyik leghíresebb vígoperájaként ismert zeneműve, a Figaro házassága. A világ talán legismertebb ilyen stílusú művét koncertjellegű előadásmóddal ismerhetjük meg, legnagyobb érdekessége pedig, hogy Cherubino szerepét Vásáry André vállalta magára, ami azért különleges, mert hazánkban ezt a vígoperát korábban még soha és senki nem adta el férfi szoprán énekessel ebben a szerepben. Az előadásban vidám jelenetek, áriák és olyan szereplők tesznek igazán magas minőségűvé, mint Fülep Máté (Almaviva gróf), Sipos Marianna (Rosina grófné), Kiss Diána (Susanna grófné szobalánya) vagy Pataki Bence (Figaro gróf komornyikja). Az előadás hossza 80 perc, egy részletben, Kéménczy Antal és zenekarának közreműködésével.

Amennyiben az egész családdal vagy gyermekeinkkel szeretnénk megnézni egy különleges darabot, március 26-án, azaz most kedden délután 14 órakor látogassunk el a KIKK színháztermébe, ahol a Körúti Színház egy zenés mesejátékkal készül majd nekünk a népszerű és közismert Csipkerózsika története alapján. A 60 perces, egy részletben megtekinthető előadás részeként megtudhatjuk, hogy miért is unatkozik a király és a királynő, akik már mindent kipróbáltak, hogy elűzzék unalmukat, míg végül rájönnek: egy gyermek feldobhatja az életüket. A kis jövevény azonban sajnos nem mindenkinek okoz boldogságot, egy boszorkány ugyanis nem örül a kisbabának, ezáltal átokkal sújtja a leányt, mely szerint örök álomba szenderül, ha megszúrja az ujját és rózsatövis. A baj beköszönt, az átok valóra válik, de hogy betoppan-e majd a szőke herceg fehér lovon, azt senki sem tudhatja.