Siófoki programok: folytatódik a Zenélő Templomok koncertsorozat

Tovább folytatódik a siófoki programok részeként megismert Zenélő Templomok koncertsorozat, aminek részeként február 23-án érdemes lesz ellátogatni a helyi református templomba, ahol Gesztesi-Tóth László orgonahangversenyét fülelhetjük meg Mukk József operaénekes közreműködésével.

Gesztesi-Tóth László egy meglehetősen fiatal, 1970-ben született orgonaművész, aki a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte hangszeres szakát, ezzel párhuzamosan pedig a Pécsi Tudományegyetemen karvezetői oklevelet is szerzett, 2009-ben pedig doktori címet szerzett, azóta pedig a gödöllői Premontrei Gimnázium és Egyházzenei Szakközépiskola orgonatanára és a budapesti Szentlélek templom orgonistája.

Mukk József szintén a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte diplomáját, pályafutása során pedig olyan díjakat nyert el, mint az 1989-es grazi Nemzetközi Schubert Verseny III. helye, az 1991-es Magyar Zenei Előadóművészek Nívódíja, vagy az 1992-es Bartók-Pásztorí díj. Jelenleg a Magyar Állami Operaház magánénekeseként rendszeres fellépője a nemzetközi operafesztiváloknak.

A zeneileg kiválóan képzett páros a siófoki eseményen egy igencsak átfogó műsorral készül az érdeklődőknek, ezáltal felcsendül majd Johann Sebastian Bach: c-moll prelúdiuma és fúgája, Antonio Stradella: Pieta Signore-ja, Dietrich Buxtehude: Magnificat primi toni-ja, Georg Friedrich Händel: F-dúr orgonaversenye, valamint a Comfort ye Accompagnato és ária a Messiás című operából. Mindemellett Georges Bizet: Agnus Dei-je és Felix Mendelssohn-Bartholdy: A-dúr szonátája szintén a műsor részét képezik.