Siófoki programok: folytatódik a Zenélő templomok-sorozat

A vallási és zenés események kedvelőire egy igazán különleges elfoglaltság vár március 16-án, a siófoki programok részeként ugyanis tovább folytatódik a Zenélő templomok-sorozat, melynek negyedik része újfent egy különleges koncertet hoz el a Balaton fővárosába.

Március 16-én, azaz pénteken este 19 órakor ugyanis a Siófok, Fő utca 55-ös szám alatti Sarlós Boldogasszony Templomba látogat az Ewald Rézfúvós Együttes, akiket sokan Magyarország egyik legismertebb és legtehetségesebb ilyen zenekaraként tartanak számon.

Ezt az elismerést a zenekar leginkább azzal vívta ki, hogy minden stílusra és mindenféle irányzatra teljesen nyitottak, ezáltal legyen szó akár könnyű, akár komolyzenei stílusokról, számukra csak egyetlen kritérium ismert, ez pedig nem más, mint a minőség.

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ismeretségét annak is köszönheti, hogy már több mint 20 éve vannak a pályán, lévén 1996-ban alakultak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori hallgatóiból, így az alapító tagok között olyan, ma már ismert zenészek találhatók, mint Bakó Levente, Tarkó Tamás, Kovalcsik András, Magyar Péter vagy Peresztegi Attila.

Az együttes 2016-tól szextettként és szeptettként működik, ebben az esetben Angyal Jánossal és Horváth Bencével egészülnek ki. A művészek nemcsak együtt, hanem szólistaként is komoly elismeréseket zsebeltek be korábban, ezáltal győzelmet arattak több országos versenyen is. Közösen az első nagy megmérettetésükön, az 1998-as VII. Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Versenyen sikerült azonnal jó eredményt elérniük, ahol az első helyet és a különdíjat is elvitték.