Siófoki programok: főtéri salsa parti és Zsákai Piroska könyvbemutatója

Hogy milyen különlegességek is várnak március utolsó hetében a siófoki programok kedvelőire, azt nagyszerűen alátámasztják az alábbiak, hiszen a mély tartalommal kecsegtető könyvbemutató mellett a karibi táncokra fókuszáló flashmobig bezárólag mindent megtalálunk majd a Balaton fővárosában.

Március 30-án, azaz most szombaton délután 16 órakor ugyanis nemzetközi Rueda de Casino Flashmob Nap lesz, ami egy globális esemény, melyhez idén először – azonban hagyományteremtő szándékkal, tehát remélhetőleg nem utoljára – Siófok is kapcsolódik. Ennek megfelelően az említett időpontban a világ minden részén spontán megmozdulások lesznek annak érdekében, hogy az egybegyűltek salsát táncoljanak, méghozzá körtáncos jelleggel, aminek a Rueda de Casina elnevezést adták. Mivel a városban évek óta áldásos tevékenységet folytat a Salsa Siófok, várható volt, hogy a tánciskola is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezáltal táncosokat és nézőket egyaránt, kezdőktől-haladókig bezárólag egyaránt szeretnének a Fő térre csődíteni.

A laza délutáni program 16 órakor egy bemelegítéssel indul, hogy az érdeklődők csatlakozhassanak a globális kezdeményezéshez, de a buli itt még nem ér véget, hiszen 16:30 és 19 óra között a Víztorony előtt Főtéri Salsa Party veszi kezdetét az önkormányzat engedélyével, aminek részeként közös táncok, salsa, bachata és merenge is terítékre kerül.

Ha inkább valami visszafogottabb program részesei lennénk, látogassunk el március 28-án, csütörtökön délután 17 órakor a BRTK Könyvtár felnőttrészlegére, ahol a Zsákai Piroska megemlékezéseire fókuszáló, Kaptam egy világot című könyv bemutatójára kerül sor. A rendezvényen bárki ingyen részt vehet, találkozhat a szerzővel, és meg is vásárolhatja a művet.