Siófoki programok: Fülep Benedek adventi stúdiókoncertje

Mivel a jelenlegi vírushelyzetben gyakorlatilag lehetetlen, de mindenképpen nagyon nehéz az ünnepek megélése, illetve a kapcsolódó események megszervezése, különösképpen az élő előadásokra és koncertekre, ezért nagyon sokan élnek alternatív lehetőségekkel, így nagyon sokan élnek az online stúdiókoncertekkel, még a siófoki programok vonatkozásában is.

Ezt az utat követi Fülöp Benedek is, aki eredetileg egy élő nagy koncerttel szerette volna megörvendeztetni a Balaton fővárosában élőket, azonban erre a kialakult helyzet miatt nem kerülhetett sor, de Benedek nem szeretné kapcsolódó esemény nélkül hagyni rajongóit, így ennek részeként online koncerten élvezhetik művészetét azok, akik rajonganak a könnyűzenéért.

A #zene#megnyugvás címre keresztelt esemény egy adventi stúdiókoncert lesz, mely a Kőröshegyi Zeneműhely szervezésében valósul meg december 21-én, hétfőn este 21 órai kezdettel, aminek részeként az otthonukba kényszerült lakosság a számítógép vagy az okostelefon képernyője előtt kerülhet a rendhagyó helyzet ellenére is ünnepi hangulatba.

Az esemény online közvetítés formájában, az alkotó hivatalos Youtube csatornáján keresztül valósít majd meg, konkrétan a zeneműhely stúdiójából, így mindenkinek lehetősége nyílik extra költségek és egyebek nélkül bekapcsolódni egy különleges karácsonyra hangoló zenei előadáshoz.

A kérdéses online koncert mindössze 30 perc hosszúságú lesz, teljesen egyedéni hangszerelés társaságában valósul meg, és a legkülönfélébb zenei irányzatok ötvöződnek majd részeként, ezáltal egy igazi zenei csemege várható, méghozzá meglepő módon egy egyszemélyes zenekar tolmácsolásában.

A hangszerelés tekintetében lesz itt elektromos és historikus furulya, elektromos zongora, cajon, loop- és effektpedálok, de természetesen hagyományos énekszó. A zenei előadás három ismert adventi énekre épül fel, mindemellett pedig szakrális és világzeneik improvizációra is számíthatunk tőle.