Siófoki programok: Fürjecske Néptánc Egyesület és Balaton Táncegyüttes fellépés

A folklór, a kultúra és a hagyományok kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként július harmadik hetében sem kell unatkozniuk a városban élőknek, vagy az éppen idelátogató turistáknak, hiszen szerdán és pénteken egyaránt izgalmas előadások várják az embereket.

Július 18-án, azaz most szerdán este 19:30-tól ugyanis a Belvárosi Néptánc Estek alkalmából a nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület látogat el a siófoki Fő térre annak érdekében, hogy ez a viszonylag még friss, 2015-ben alakult csapat látványos táncokkal örvendeztesse meg a hagyományápolás kedvelőit.

A teljes egészében önfenntartó módon alakult együttest a résztvevő gyerekek és fiatalok szülei szponzorálják, ezáltal a 6-18 éves korosztályból válogatott csapatot három csoportban képzik, összesen pedig 50 taggal rendelkezik, a három év alatt pedig rendkívül sok sikert értek el, ezáltal bronz, ezüst, sőt arany minősítést is elértek már az egyes versenyeken. A csoport a folyamatos megújulás mellett arra a legbüszkébb, hogy részt vehet a magyar táncok és értékek megőrzésében, amit számtalan alkalommal prezentáltak már külföldön, így Olaszországban, Ausztriában, Horvátországban, Szlovéniában és Erdélyben egyaránt.

Akinek megtetszett volna a nagyatádi együttes, július 20-án a Siófoki Szabadtéri Színpadon a Balaton Táncegyüttes önálló estjét tekinthetik meg az érdeklődők este 20 órakor. Az estnek számtalan különlegessége lesz, hiszen az 55 éves fennállását ünneplő táncegyüttesnek nemcsak az oszlopos tagjai lépnek fel, hanem a Balaton Táncegyüttes senior tánckara, valamint a Művészeti Iskola egyik csoportja is, méghozzá meghívott vendégművészek társaságában. Sőt mi több, a Balaton Táncegyüttest a helyszínen élő zenekar, a Zagyva Banda kíséri majd.