Siófoki programok – Galériák a városban

A Balaton fővárosa nem csak a változatos siófoki programok otthona, hanem a kultúráé és a művészeteké is. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a településen számtalan köztéri szobor, múzeum, állandó kiállítás, valamint ezen felül még két galéria is megtalálható, ami igencsak kiemelkedő mennyiségnek tekinthető, hiszen a Siófok méretű kisvárosokra általánosságban nem jellemző, hogy saját galériát tartsanak fenn, itt azonban rögtön kettő is megtalálható, így a szép festmények és a művészet szerelmesei is megtalálják számításaikat.

Ott van rögtön a Jordán Galéria, ahová feltétlenül el kell látogatniuk azoknak, akik szeretnének élményben dúslakodó siófoki programok részeseivé válni, hiszen a helyszín dúslakodik a szép festményekben, amelyekben természetesen nem csak azok találhatják meg az élvezetet, akik a művészetek és a műfajok ismerőinek vallják magukat.

Jordán Péter festőművész állandó és folyamatosan bővülő kiállításán az olajfestmények vannak túlnyomó többségben, képeiről pedig megismerhetjük, hogy miként látja Siófokot és a város környékét egy igazi festőművész.

Természetesen ezen felül csendéletekben és portrékban is gazdag a Jordán Galéria, mindez egy rendkívül barátságos, mondhatni családos helyszínen. Jordán Péter munkáira egyébiránt az ízléses harmónia, a mértéktartó és kellemes egyensúly a jellemző, amelyben a bátor és a lágy színek alkalmazása, illetve vegyítése egyaránt megtalálható, akárcsak a kortárs alkotásoktól való eltérés.

Jordan_galeria

A Jordán Galériában garantáltan nem találkozunk két egyforma festménnyel, a másolás vagy a festménygyártás ugyanis nem tartozik hozzá a festő értékrendjéhez.

Ha igazán változatos siófoki programokat szeretnénk, érdemes megismerkedni 320° projekttel, ami lényegében nem más, mint a város egykori kenyérgyárának felújítása, ami ezúttal már nem csak illeszkedik a város urbanisztikai arculatához, hanem elősegíti annak kulturális fejlődését is.

Az épület rekonstrukciójának köszönhetően ugyanis a 320° projekt által immáron nem csak kiállítási lehetőséget kaptak az ifjú művészek, hanem a galéria mellett egy többfunkciós eseménytér is létrejött, amelyen egyéb kiállítások, koncertek, fogadások, de akár még konferenciák is tarthatók.

Az épületben található ezen felül egy digitális médiaközpont és könyvtár, egy étterem, egy presszó, egy shop és különféle irodák.