Siófoki programok: Gasztro mustra és kézműves vásár

A hónapokon át tartó bezártság után végre a Balaton fővárosába is kezd visszatérni az élet, ennek megfelelően egyre több és egyre változatosabb siófoki programok közül válogathatunk magunknak az elkövetkezendő időszakban, hála olyan kezdeményezéseknek, mint a Gasztro mustra és kézműves vásár.

Miután fesztiválok alig-alig várhatók, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a tilalmak és korlátozások feloldásáig legalább az engedélyezett vásároknak zöld utat adnak, így a most elindított vásár június minden hétvégéjén várja a helyieket és a Balatonon nyaralókat a Hajóállomásra, hogy megfelelő népszerűség esetén júliusban és augusztusban is folytatódhasson a kezdeményezés.

Mint a szervezők kiemelték, ebben a helyzetben programokkal ugyan nem tudnak kedveskedni az érkezőknek, de így is garantált lesz a hamisíthatatlan vásári hangulat, illetve az ebből fakadó jókedv, miközben kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számításaikat a portékák között.

A kézművesek által kipakolt termékek mellett ugyanis lesz itt is házi rétes, lepény, sült hal, kenyérlángos, kürtöskalács, de házi készítésű borok, pálinkák, sajtok, mézek és szörpök egyaránt megkóstolhatók, illetve megvásárolhatók lesznek, hogy otthon se kelljen lemondani a vidéki ízekről.

A vásár mellett a szervezők természetesen a legkisebbeknek azért kínál néhány extra érdekességet, így esetükben lesz például játszóház, de vattacukrozni is tudnak majd.