Siófoki programok: Gerendás Péter és Gerendás Hanna koncertje

Nem lesz hiány július végén a különleges hangulatú és tematikájú koncertekből a Balaton fővárosában, a siófoki programok részeként ugyanis az előttünk álló hétvégén több olyan fellépésre és előadásra is sor kerül majd a városban, ami egyáltalán nem tekinthető szokványosnak.

Ide sorolható többek között július 24-én, azaz most pénteken este 19 óra magasságában Gerendás Péter és Gerendás Hanna fellépése, akik megzenésített verseket hoznak gitárra és zongorára, a főszerepben a magyar irodalom legismertebb alakjaival, köztük főként ismert költők műveivel.

Az esemény kulturálisan tehát maximálisan kielégít majd minden igényt, de zeneileg szintén a minőségi különlegességek sorába illeszthető, hála Gerendás Péter Liszt-, Emerton- és Huszka Jenő-díjas énekes-gitárosnak, aki zeneszerzőként és szövegíróként már 40 éve áll a színpadon és 16 saját lemezt jelentetett meg, de nevét színházi darabok kapcsán is hallhattuk már.

Az est minőségét ráadásul Péter mellett Gerendás Hanna emeli majd, aki ifj. Szakcsi Lakatos Béla tanítványaként a zongorát szólaltatja majd meg a dalokban. Az eseménynek a KulTerasz ad otthont!

Tovább folytatódik a héten mindemellett a Zene a Zöldben koncertsorozat is, aminek részeként július 26-án, azaz most vasárnap este 19 órai kezdettel a Four Bones Quartet előadását hallgathatjuk meg.

A 2003-ban alakult zenekar minden egyes tagja Zeneakadémiát végzett, miközben igazán elkötelezettek a saját hangszerüknek. Mind a négy fő harsonán játszik, ami igazi kuriózumnak tekinthető még világviszonylatban is, hiszen a komolyzenei szegmensben ritka az olyan kvartett, ahol mindenki harsonázik.

A négyes egyébiránt rendkívül színes repertoárral rendelkezik, előadásuk során pedig a korai reneszánsz érától kezdve, a legnagyobb klasszikusokon át még kortárs zenéket is megszólaltatnak. Koncertjük teljesen ingyen látogatható.