Siófoki programok: Gerendás Péter, Majka és Király Viktor koncertek

Egyáltalán nem lesz eseménytelen július első hete azoknak, akik a siófoki programok részeként szeretnének kikapcsolódni, hiszen a komolyzenétől kezdve a vad partizásig bezárólag mindennel szolgál majd a látogatónak a Balaton fővárosa.

Július 5-én, azaz most pénteken este például Gerendás Péter lesz a KulTerasz vendége, annak érdekében, hogy a költészet hangján szólítsa meg az érdeklődőket. A zenész-művész ugyanis szeretné, ha a legismertebb költők versei dallamokkal jutnának el az emberekhez, így ezen az estén is Ady Endre, József Attila, valamint Faludy György legjobb versei kerülnek terítékre, méghozzá egészen sajátos zenei tálalásban. A rendezvény teljes egészében ingyen látogatható!

Aki egy kissé vadabb, aktuálisabb vagy mondhatni kevésbé művészi programra vágyik a hétvégén, az július 6-án, most szombaton este 19 órától látogasson el a nyár legforróbb partijainak otthont adó siófoki Plázsra. A helyszínen ugyanis Majka, az ismert magyar rapper ad majd fergeteges koncertet az érdeklődők számára, méghozzá Király Viktor sztárvendégeskedésével, miközben már az előzenekarra érdemes lesz beérni, hiszen ezt a posztot a BSW látja majd el.

Szintén július első hetében folytatódik tovább a Zene a Zöldben programsorozat Siófokon, aminek részeként az Allegra Quartet látogat majd el a városba egy Tango forever címre keresztelt komolyzenei előadással. Aki nem ismerné őket, az Allegra Quartet egy különleges vonósnégyes, mely egy rendkívül kreatív és dinamikus zenekar, akik sok-sok éves kamarazenekari múltjuk jóvoltából nemcsak hatalmas tapasztalattal büszkélkedhetnek, hanem képesek arra, hogy bemutassák a vonósnégyesekben rejlő modern lehetőségeket. E

nnek megfelelően a Jókai parkban tartott koncertjükön ezúttal a tangók kapták a központi szerepet, de elhangzik majd néhány Edit Piaf sanzonjai közül, hovatovább más szenvedélyes dallamokat is megfülelhetünk élőben.