Siófoki programok: GUINNESS SUPer rekord 2015 @ Balaton

Újabb Guinness rekord kísérletnek lehetnek szemtanúi és akár részesei is azok a siófoki programok kedvelői, akik szeptember első hétvégéjén ellátogatnak a Balaton fővárosába. Szeptember 5-én, avagy most szombaton ugyanis ismét megrendezésre kerül a GUINNESS SUPer rekord névre keresztelt versenysorozat, amelynek keretein belül a rekorddöntés mellett az együtt sportolás élménye is fontos szempont volt a szervezők számára.

Minekután ugyanis az idei esztendőben minden korábbi rekordot megdöntött az állószörf sportágának népszerűsége, ezáltal elképesztő mértékben terjedt a fiatalok között, ezért a nyári szezon zárásaként most több mint 100 SUPer szabadidős sportoló evezik majd együtt a magyar tengeren, amelynek természetesen mi is részesei lehetünk nézőként, vagy akár résztvevőként is.

Az eseményre rengeteg sztárvendég érkezik, és adománygyűjtés is lesz egy kiválasztott adománynak, miközben a szörfözés mellett konkrétan egy igazi családi program várja a nézőket, amelynek során a gyerekekkel is garantált kikapcsolódást találhatunk majd magunknak a Siófok partján.

A programok reggel 9 órától kezdődnek, magára a rekorddöntésre pedig 10 és 11 óra között kerül sor, amely egy közös fotóval indul, majd a jelenlévők megpróbálják megdönteni a tavalyi csúcsot, amelynek során egyszerre 43 SUP deszkás evezett együtt a Balatonon. Ez idén legalább kétszeresen megdőlhet a tervek szerint.

A rekorddöntés után 11 és 13 óra között egy 4 kilométeres SUPtúra veszi kezdetét – természetesen egy közbeeső pihenővel –, majd ezt követően bográcsos ebédet fogyaszthatnak az érkezők, és egy kis relaxálást követően a SUPyoga rekord felállítására is kísérletet tesznek az egybegyűltek – idén először.