Siófoki programok: Gyere haza Gyurka gyerekkoncert a Sólya zenekar előadásában

A gyerekkoncertek kedvelőinek legnagyobb örömére idén sem maradnak elfoglaltság nélkül azok, akik szívesen megtekintenék a Sólya zenekar előadását, hiszen a siófoki programok részeként megrendezésre került vakációs gyermekkoncerteken ismét ők kapják majd a főszerepet.

Minderre július 19-én, hétfőn este 19 órakor kerül sor a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, ahol nem elég, hogy egy átfogó gyerekkoncerten vehetnek majd részt az érdeklődők, de mindemellett 18 és 21 óra között a kérdéses helyszínen kipakol a Levendula játszóház és Alkotóműhely, akik átfogó kézműves foglalkozásokkal és népi játszótérrel várják a legkisebbeket.

A fő attrakció azért természetesen a Sólya zenekar fellépése lesz, mely azok számára sem lesz unalmas, akik korábban már látták őket Siófokon, hiszen ezúttal egy teljesen új előadással készülnek a legkisebbek számára Gyere haza Gyurka címmel.

Aki esetleg nem ismerné őket, a Sólya zenekar hivatása, hogy népszerűsítsék az autentikus magyar népzenét, méghozzá elsődlegesen vonós zenekari megszólalás társaságában, hivatástudatuk mellett leginkább a közös zenélés öröme miatt.

A zenekar 2018 óta zenél együtt, és van még egy feladatuk, mégpedig az, hogy a magyarországi és határontúli magyarlakta településekről összegyűjtsék a legtöbb népdalt, méghozzá a lehető leginkább autentikus formában.

A Sólya zenekar mindenhol örömmel lép fel, ahol a népzene számára befogadó közönségre találnak. A tagok jelenleg Fodor Janka énekesnő, Lelovics Zsolt hegedűs, Drimmer László hegedűs, Dömötör Gábor brácsás és Demeter Krisztián nagybőgős.