Siófoki programok: gyereknapi kísérőprogramok filmvetítéssel és előadással

Az előttünk álló hétvégén minden a gyermekekről szól majd, ezáltal a siófoki programok részeként sem maradnak el a gyerekprogramok, sőt mi több, egy kétnapos gyereknap várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt, amelyek mellett előzetes kísérőprogramok már május 26-án, pénteken várhatók.

Ide tartozik majd példának okáért a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében tartandó Mese délelőtt a kedvencekkel címre keresztelt filmvetítés, amely pénteken 10 és 11:30 között várható.

A teljesen ingyenes esemény mindenki számára ajánlott, aki szereti a cicás meséket, hiszen a gyerekek számára egy igazán klasszikus, kifejezetten a legkisebbeknek szóló cicás mesével készülnek a szervezők, amelynek pontos címe egyelőre még titkolt, ellenben nem nehéz kitalálni azoknak, akik járatosak a mesevilágban.

Szintén május 26-án, avagy most pénteken délelőtt 11 órakor egy különleges rendezvényre is sor kerülhet majd a gyermekeltűnések megelőzéséért, hiszen csak Magyarországon tavaly mintegy 19 ezer kis- és fiatalkorú eltűnését jelentették be, és minden évben legalább 250 ezer gyermek eltűnésének bejelentése kerül sor az EU-ban, ami kétpercenként egy gyermeket jelent.

A programot a Nők Együtt Egyesület szervezi, és helyszíne a Siófoki Gábor Dénes Főiskola előadóterme lesz, ahol megjelenik többek között Witzmann Mihály országgyűlési képviselő is, hogy a jó ügy mellé álljon, illetve az ügy hatáskörét nyomatékosítsa. Az eseményen fellép ezen felül Egerszegi Virág, és előadást tart 11:30 és 13 óra között Probszt Erika, klinika szakpszichológus és terapeuta, aki a csellengés hátteréről, megakadályozásáról és egyebekről beszél majd az egybegyűlteknek.