Siófoki programok: Gyermekjogi nap

Sokszor és sok helyen beszélnek a gyermekek jogairól, azonban csak nagyon kevesen tudják valójában, hogy honnan kezdődnek és meddig tartanak ezek az alapvetőségek. A siófoki programok részeként azonban most lehetőségünk nyílik egy átfogó előadás részeként minden lényeges dolgot megtudni a téma kapcsán.

November 20-án, azaz most szerdán ugyanis délelőtt 10 és délután 14 óra között Gyermekjogi napot szerveznek a Kálmán Imre Kulturális Központba, aminek részeként, ahol pszichológusok, bírók, sőt gyermekjogi szakemberek is érkeznek, de egy gyermekzenekar gondoskodik majd arról, hogy mindenki, még a legkisebbek is garantáltan jól érezzék magukat a helyszínen.

Merthogy a gyermekeknek joguk van a játékhoz, a tanuláshoz, hogy családban, jólétben és egészségben nőjenek fel, valamint ahhoz is, hogy erőszakmentes és boldog gyerekkoruk legyen, ezek a pontok és kritériumok azonban messze nem elegendőek ahhoz, hogy mindent tudjunk a gyermekeket illető jogokról.

A Siófoki Járásbíróság és a Kálmán Imre Kulturális Központ közös rendezvényeként ugyanis a meghívott szakértők minden tekintetben igyekeznek körüljárni majd a témát, ezáltal segítség lehet ez maguknak a gyerekeknek, a gyerekekkel foglalkozó felnőtteknek, és úgy nagy általánosságban mindenkinek, akiknek fontos a gyermeki jólét.

Az esemény részeként kerülnek majd bemutatásra és díjazásra a Jogosan az erőszak ellen című alkotópályázat díjazott művei is, melyre korábban rajzot, filmet, verset, novellát és más képzőművészeti alkotást is készíthettek az indulók.