Siófoki programok: gyermeknap a Balaton fővárosában

Amennyiben szeretnénk a Balaton fővárosában, a siófoki programok részeként tölteni apróságunkkal a gyermeknapot, akkor idén sem kell aggódnunk emiatt, hiszen változatos elfoglaltságok sokasága várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, sőt mi több, két teljes napon át számíthatunk kapcsolódó rendezvényre.

Május 26-án, azaz szombaton reggel 8 órától így már biztos, hogy gyerekzsivajtól lesz hangos Siófok Fő tere, hiszen egész nap változatos programokkal kedveskednek a szervezők, sőt mi több, 10 és 18 óra között mindkét esetben kézműves foglalkozás várja a résztvevőket.

A színpadi programok is 10 órától kezdődnek szombaton, így először a Veronaki zenekar lép színpadra Kiugrott a gombóc címmel, amit 11 órától Sün Balázstól a Kicsi Gesztenyéig című kiállítás megnyitója követ, melyet Szőnyi Gergely könyvillusztrátor és animációs tervező ad át a közönségnek. Délután 14 órától aztán Lovászi Edina és zenekara lép színpadra, akik egy abszurd, bravúr, celeb családi koncerttel és bábjátékkal készülnek, míg fél négytől Bolba Éva és a JAZZterlánc zenekartól kapunk gyereknapi mackóságokat. Délután 5-kor aztán a Bergengóc Zenegóc Társulat hoz magával egy zenés mesekönyvet, 19 órakor pedig a The FreakEnd szolgáltat számunkra gyereknapi zenebonát.

Május 27-én, azaz vasárnap délelőtt 10 órakor a Görbetükör Színi Társulat nyitja a napot A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadással, majd 14:30-kor a Szabad Ötletek Színháza hozza el A nagy Ho-Ho-Horgász mesés musicalt. 16 órakor aztán Bíró Eszter állati zenés ABC-je, 18 órától pedig Varga Viktor koncertje várja az érkezőket.

A nap hátralévő részében 19 órakor időkapszula elhelyezésre is sor kerül, majd miután a kicsik már lefeküdtek, színpadra lép Freddie, fél kilenc után pedig a Sugarloaf is, amit fél 10-kor a nap fénypontja, a világító lufik felengedése követ.