Siófoki programok: gyermekprogramok a Balaton fővárosában

Amint azt már megszokhatták a siófoki programokért rajongó családok, április utolsó hetében is számtalan változatos gyerekprogram várható a Balaton fővárosában, sőt mi több, meglepő módon ezúttal egyetlen napra került besűrítésre minden ilyen témájú esemény, így a gyermekesen április 25-én, avagy kedden egész nap lefoglalhatják apróságukat.

Kezdésnek ott lesz a Kálmán Imre Kulturális Központba szervezett Állati zenés ABC címre hallgató zenés gyermekkoncert, amelyet kifejezetten óvodások számára álmodott meg Bíró Eszter, aki délelőtt 10 órától szórakoztatja majd a kicsiket. Az előadás célja többek között az ABC megszerettetése, de szó esik benne az állatokról és a helyes étkezésről is.

Az interaktív előadás során sok-sok játék, humor és igazi élőzene várja az apróságokat, ezáltal egy igazán felhőtlen kis kaland a betűk és a hangok világában.

Szinén ezen a napon, kedden várható a Kálmán Imre Kulturális Központ szokásos, heti rendszerességgel megtartott foglalkozása 4-6 éves gyermekek számára.

A Mesekuckó egy igazi alkotó és fejlesztő foglalkozás, aminek révén mesepedagógiai módszerekkel, Bajzáth Mária módszere alapján történik a gyermekek nevelése és a fejlesztése mondókákkal, találós kérdésekkel, népi játékokkal, élőszavas mesemondással és egyebekkel. Mindez kedden 15 és 16 óra között a Kálmán Imre Kulturális Központ szabadidőtermében.

Szintén kedden délután, a Kálmán Imre Kulturális Központ kamaratermében kerül megrendezésre délután 16:30 és 17:30 között a Csodatanoda nevű gyermekprogram, amelyben valódi drámapedagógusok kíséretében a problémás gyermekek nevelésére kerül sor játékos módszerekkel.

A foglalkozás célja, hogy az apróságok úgy tanuljanak, hogy közben észre sem veszik, hogy tanulnak, ezáltal mesélés, éneklés, szituációs játékok és többek között közös játék társaságában.