Siófoki programok: Hair muiscal, bábszínház és egy kis Quimby

Alaposan elrajtolt a nyár a Balaton fővárosában, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy július második hétvégéjén siófoki programok egész garmadája vár majd a kellemes kikapcsolódás kedvelőire.

Július 11-én, szombaton ugyanis a Siófoki Nyári Esték részeként a városban is bemutatásra kerül a Hair musical magyarországi változata, aminek köszönhetően megismerhetjük – itthon először – az eredeti Broadway előadás hazai változatát, amelyből kiderül, hogy miként alakultak ki az első hippi-mozgalmak, és mi is volt ezzel a céljuk a fiataloknak a háborútól sújtott Amerikában.

Az előadást olyan ismert magyar színészek tolmácsolják majd, mint Szabó Kimmel Tamás, Lábodi Ádám, Radnay Csilla, Pető Kata, Lovas Rozi vagy éppen Boros Anna.

Hair musical

Ezen a héten is rengeteg előadás várja mindezen felül a balatonföldvári Kultkikötőben is a siófoki programok kedvelőit, így elsőként a Ládafia Bábszínház előadásában A só című előadást tekinthetjük meg, amely a magyar népmeséből jól ismert király történetét meséli el, aki elzavarja legkisebbik lányát, mert ő azt merészeli mondani neki, hogy úgy szereti őt, mint az emberek a sót.

A mindenki által ismert és kedvelt népmesét ezúttal fából faragott bábokkal, régi használati tárgyakkal, élő játékokkal, énekszóval és muzsikával kísérve ismerhetik meg a nézők.

Szintén a Kultkikötőben, és szintén július 11-én este egy nagyszabású Quimby koncertet is megtekinthetnek majd a látogatók. A rendkívül egyedi hangzásvilággal rendelkező banda visszatérő vendég a balatonföldvári színpadon, így aki szeretné a nagy fesztiválok mellett egy igazán közönség-közeli formában is megismerni a Quimby-koncertek élményét, az látogasson el az említett helyszínre most szombaton.