Siófoki programok: halloweeni családi délután

Miután az egész ország átvette az amerikai hagyományokat, nem meglepő, hogy a siófoki programok részeként is számíthatunk különleges halloweeni eseményekre, így amennyiben szívesen megismerkednénk az angolszász tradíciókkal, vagy csak örömet szeretni a család számára, látogassunk el a KISZE pályára.

Október 26-án, azaz most szombaton ugyanis halloweeni családi délután vár ránk a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület íjász pályáján, ahol az érdeklődők, kicsik és nagyok egyaránt célba lőhetnek majd, de hétköznapi célpontok helyett zombik, szellemek, pókok, sőt töklámpások lesznek a célkeresztben.

Ez azonban még nem minden! A pályával szemközti füves területen a szervezők megszervezték a halloweeni 10 próbát! A főként kisebbeknek szánt akadálypályán lehetőségünk nyílik végigmenni egy labirintuson, kipróbálni a szellem dartsot, a szellemtekét, de játszhatunk majd tökamőbát és még egy sor tematikus, vidám és egyben rémisztő családi játékot.

A teljesen ingyenes formában látogatható rendezvényen – mely eső esetén elmarad –, természetesen lesz majd arcfestés, készíthetünk halloweeni fotókat, megkóstolhatja az ijesztő finomságokat, aki pedig teljesíti mind a 10 próbát, az értékes ajándékokért megforgathatja a szerencsekereket.

Amennyiben már délelőttre is keresnénk programot gyermekünk számára, október 26-án délelőtt 10 órától érdemes felkeresni a BRTK Könyvtár gyermekrészlegét, ahol tovább folytatódnak a Százszorszép Kezek kézműves foglalkozás. A teljesen ingyen látogatható esemény aktuális kurzusán a kicsik pilléket és szitakötőket készíthetnek majd, melyek akár igazi őszi lakásdíszekké válhatnak.

Szintén a gyerekeknek szól október 25-én délután 16:30-tól – szintén a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén – A kiskakas gyémánt félkrajcárja című papírszínházi előadás, mely teljesen szokatlan formában dolgozza fel a kicsik számára ezt a jól ismert történetet. A főként óvodásoknak szánt, de mindenki által ingyen látogatható eseményhez ráadásul egy tematikus kézműves foglalkozás is csatlakozik majd, amihez minden szükséges kelléket biztosítanak a szervezők.