Siófoki programok: halloweeni hajókirándulás és Spájz értékleltár

Dacára az őszi szezonnak és a hűvösebb időjárásnak, továbbra is rengeteg izgalomban lehet része azoknak, akik a siófoki programok által szeretnének elfoglaltságot találni maguknak, így a közelgő Halloween alkalmából például felnőttek és gyerekek egyaránt találhatnak maguknak szórakozást.

November 2-án, azaz most szombaton például Halloween alkalmából speciális gyerekhajó indul a siófoki kikötőből délután 15 órakor annak érdekében, hogy a legkisebbek is megünnepelhessék ezt az angol nyelvterületekről átörökített ünnepséget, méghozzá jelmezbál, ijesztgetés, sok-sok cukorka, arcfestés és egyéb tematikus programok társaságában.

Ha az apróságok kimókázták magukat, akkor utána a felnőtteké lesz a főszerep, lévén szombaton este 19 órakor egy főként őket célzó Halloween Party Hajó várja az érkezőket, méghozzá a Szent Miklós hajóval a főszerepben. A jegyköteles eseményen vérpezsdítő zene és mágikus koktélok egész sora hívja egy rémesen jó hangulatú éjszakára az érkezőket, akiknek bár nem kell beöltözni, de az atmoszféra miatt azért erősen ajánlatos lesz.

Amennyiben szeretjük a kézműves termékeket, akkor érdemes lesz most szombaton reggel 8 és délután 16 óra között ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol ismét megrendezésre kerül a Spájz névre keresztelt értékleltár, avagy a város legnagyobb és legkülönlegesebb őstermelői piaca.

Itt minden lesz, ami kimeríti a kézművesség, illetve a házias ízek fogalmát. Házi bor, sör és pálinka, helyi termelők zöldségei és gyümölcsei, ezekből készült lekvárok, szörpök vagy zöldségkrémek, a határ a csillagos ég.