Siófoki programok: Hangverseny a zene világnapján

A zenei témájú siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére igencsak különleges események várnak október második hetében az érdeklődőkre, mégpedig a zene világnapja alkalmából, aminek részeként egy óriási és átfogó hangversenyt rendeznek a Balaton fővárosában.

A Zenél a város programsorozat évek óta meghatározó, hovatovább visszatérő esemény Siófokon, aminek részeként egy olyan klasszikus- és komolyzenei koncertsorozatot ismerhetünk meg, ami az idén már második alkalommal kerül megrendezésre a siófoki Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében. Minderre október 9-én, azaz most szerdán kerülhet sor, méghozzá 18 óra magasságában, az apropót pedig a zene világnapja adja.

Ennek jóvoltából a Siófoki Művészeti Iskola művésztanárai, tanulói, illetve komplett ifjúsági zenekara is fellép a helyszínen, sőt mi több, ehhez a zenei prezentációhoz még egy külön kiállítás is nyílik, méghozzá Csepeli Eta, a város egyik ismert kortárs alkotóinak műveiből. A koncert és a kiállítás egyaránt teljesen ingyen megtekinthető mindenkinek.

Tovább folytatódik Siófokon a 6 beszélgetés egy bíróval című eseménysorozat is, aminek részeként október 9-én délután 17:30 és 18:30 között a BRTK Könyvtárba érkezik Dr. Makkos Norbert bíró annak érdekében, hogy jogi kérdésekben nyújtson segítséget az érdeklődőknek. A Reménység Rehabilitációs Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő, ingyenesen látogatható rendezvény címe az „Ahogy megszabadulhatok adósságaimtól: kezes” lett, mely mindent elmond az előadás várható témájáról.