Siófoki programok: A három testőr a Pannon Várszínház előadásában

A Pannon Várszínház jóvoltából hamarosan egy újabb különleges előadást tekinthetnek meg a siófoki programok kedvelői, lévén a Balaton fővárosában, egészen pontosan a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében március 10-én kerül bemutatásra A három testőr című színdarab, amely a különleges előadások kedvelőinek erősen ajánlott lesz.

Aki azt várja, hogy színdarab részeként Alexandre Dumas hasonló című regényének adaptációját látja majd viszont, az bizonyára nagyot fog csalódni, hiszen egy ilyen tartalmas mondanivalóval rendelkező írást szinte lehetetlenség lenne teljes egészében visszaadni a színpadon, és összességében egy jó feldolgozásnak nem is ez a legfontosabb célja, mert egy művet lemásolni szinte bárki képes.

A három testőr inkább szembemegy ezzel a filmrendezők által gyakran elkövetett problémával, és Vándorfi László már gyakorlott Dumas-adaptálóként úgy nyúlt ehhez a legendás regényhez, ahogyan korábban talán még senki.

Vándorfi ugyanis nem első ízben vállalkozott arra, hogy színpadra vigye Dumas valamelyik regényét, korábban a nagyszerű Monte Crisfo grófját is ő adaptálta, és csak úgy, mint akkor, A három testőr esetében is kihagyott néhány cselekményszálat, és bizonyos pontokon még a sztori vonalához is merészen hozzányúlt, de a lényeg és a mondanivaló azért maradt.

Ennek részeként az ifjú D’Artagnan sztoriját ismerhetjük meg, aki azért költözik Párizsba, hogy a király testőre lehessen, mert szeretne mindenáron édesapja örökébe lépni, aki szintén ebben a pozícióban szolgált korábban.

Céljának eléréshez azonban nem csak bátorságát, hanem rátermettségét is bizonyítania kell, nem mellesleg pedig egy páratlanul kalandos utat végigjárnia, amit a nézők is végigkövethetnek majd a színdarab által.