Siófoki programok: Herczku Ágnes és Nikola Parov komolyzenei koncertje

Az igényes zenék kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként az idei szezonban is nagy népszerűségnek örvend a Zene a Zöldben koncertsorozat, aminek részeként a legkülönfélébb előadók érkeznek a Balaton fővárosába, hogy főként komolyzenei koncertekkel szórakoztassák az érdeklődőket.

Július 14-én, azaz most vasárnap este 19 órakor így például Herczku Ágnes és Nikola Parov látogat el Siófokra, azon belül is a Jókai parkba, ahol a szabadtéri színpadon otthonunk kényelmében, teljesen ingyenes formában élvezhetjük a duó különleges komolyzenei koncertjét. A két név önmagában is megkerülhetetlen, de együtt egy igazi zenei csemegével szolgáltatnak majd az érdeklődők számára!

Herczku Ágnes ugyanis a magyar népzenei és a világzenei színtér egyik talán legismertebb neve, egy igazi személyiség annak ellenére is, hogy nem képzett énekesként, hanem civilként került a színpadra, ahonnan rögtön a csúcsra tört. Nem véletlenül, hiszen elképesztő affinitása, valamint a műfajok iránti érdeklődése, na meg természetesen ösztönös tehetsége azonnal a hazai ethno-kortárs énekesek legjobbjai közé emelte őt.

Nikola Parov vele szemben egy képzett zenész, aki a Naplegenda produkció 1999-es születése óta van jelen a színtéren, tehát egy igazi veterán, akit a legtöbben a Nikola Parov Quartet énekeseként ismerhetnek. Tehetségét korábban már számos díjjal jutalmazták, ezáltal három Emerton-díjjal büszkélkedhet (a Hungarian Worldmusic Orchestrával ő volt 1999-ben az Év felfedezettje, 2003-ban ő lett az Év folkénekese, 2006-ban pedig a Fonó zenekarral az Év Folkegyüttesének választották őket.

Ezen felül büszkélkedhet Fonogram-díjjal a Balkan Fanatik által, Kodály Zoltán Emlékdíjjal a Fonó zenekar közbenjárásával, de a Bartók Béla Emlékdíj és a Magyar Művészetért Díj büszke tulajdonosa is.