Siófoki programok: Herczku Ágnessel és Nikola Parovval tér vissza a Zene a Zöldben

Idén is megrendezésre kerül a siófoki programok részeként a tavalyi évek során óriási népszerűséggel zajlott Zene a Zöldben esemény, mely a Jókai parkban a szabad ég alatt teszi elérhetővé az élőzene élményét minden érdeklődő számára.

Mindezt július 4-én, vasárnap este 19 órai kezdettel, és nem is hétköznapi előadók társaságában, hiszen az első nagyobb koncerteseményen rögtön Herczku Ágnes és Nikola Parov lépnek majd színpadra a Balaton fővárosában egy fergeteges világzenei előadással.

A duó ugyanis itthon, sőt világszerte megkerülhetetlennek számít abban az esetben, ha a kortárs etno-jazz műfajáról van szó. Nem véletlen, hiszen Nikola már a nyolcvanas években zenélt, noha pályáját más műfajokban kezdte, ezáltal a Zsarátnok, a Barbaro és a Riverdance Orchestra alapítója volt, de több világkörüli turnét lebonyolított a Riverdance Show részeként. Később az ő nevéhez köthettük a Naplegenda táncprodukció zenéjét, amit a Magyar Állami Népi Együttes a mai napig műsoron tart.

Herczku Ágnes vele szemben a magyar népdalok egyik elkötelezett híve! Természetesen más, fúziós és kortárs stílusok, illetve zenei műfajok irányában szintén nagyon nyitott, de a legtöbben népdalénekesként ismerik. Volt szólistája a Magyar Állami Népi Együttesnek, időközben megkapta a Liszt Ferenc-díjat, de népzenei és világzenei kategóriában már számtalanszor átvehette a Fonogram díjat is.

Ezúttal a Herczku Ági és a Banda című formációjával érkezik Siófokra, hogy legutóbbi lemezük, a Bandázom promócióját bonyolítsák, mely hónapokig szerepelt az egyik legrangosabb világzenei magazin, a Songlines TOP10-es listáján.