Siófoki programok: Hernádi Judit zenés estje és Carmen balettelőadás

A Siófoki Tavaszi Fesztivál részeként továbbra is változatosabbnál-változatosabb előadások várják a siófoki programok kedvelőit, ezáltal április első hetében sem kell unatkozniuk azoknak, akik például egy jó balettelőadást, vagy egy igazi magyar hírességet néznének meg élőben.

Április 6-án, azaz most pénteken este 19 órakor például a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe érkezik a Pécsi Balett annak érdekében, hogy előadják az érdeklődők számára a legendás Carmen című balettet. Aki esetleg nem ismerné, Carmen a szabadság szimbólumaként egy igazi dráma az olthatatlan és vad szerelemmel a középpontban, Bizet erős és ihletadó muzsikájával kiegészülve, kiszámíthatatlan, hirtelen és érzelmileg túlfűtött karakterekkel.

A Carmen még balett formájában is tökéletesen prezentálja, hogy miként lehet a színpadon egyetlen pillanat leforgása alatt a tökéletes nyugalomból az őrület határára kerülni, hogy a szerelem határtalansága miként tudja átvenni a hatalmas a racionális gondolkodás felett, és hogy hol a határ a szerelem, a szenvedély, valamint a birtoklási vágy között.

Amennyiben egy kicsivel könnyedebb témájú programot keresnénk magunknak a Balaton fővárosában, biztos befutó lehet április 7-én, azaz szombaton este 18 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központban Hernádi Judit zenés estéje, mely HERNÁDI pont címmel Heiling Gábor és zenekarának közreműködésével valósulhat meg. A művésznő az esete folyamán bemutatja, hogy milyen sokszínű személyiség, hiszen ha kell, akkor bohóc, máskor díva, és egyszer színésznő, de mindenekelőtt ember.

A zenés est során Hernádi Judit közel két teljes órán át szórakoztatja majd az érdeklődőket, méghozzá messzire elkerülve minden szabályt, ezáltal olyan dalokkal, melyeket direkt neki írtak, vagy akár írhattak volna mások, illetve mondatokkal, melyeket már sok helyen elmondott, vagy éppen elmondhatott volna.