Siófoki programok: hétvégén indul a Tavaszi Fesztivál

Szeretnénk ismét úgy kikapcsolódni, mint a járványhelyzet előtti időszakban? Amennyiben igen, akkor érdemes lehet követni a siófoki programokat, hiszen a hétvégén indul a szokványos Tavaszi Fesztivál, ami a korábbi évek hagyományaihoz hűen ismét több eseményt igyekszik közrefogni.

Méghozzá jórészt a Fő teret vagy a Kálmán Imre Művelődési Központot érintő középponttal, így rögtön a fesztivál első eseménye is itt kerül megrendezésre március 19-én, szombaton délután 15 órai kezdettel, lévén a Veszprémi Petőfi Színház elhozza Siófokra a Hagymácska című különleges mesemucisaljét.

Ez azonban még messze nem minden, ami vár ránk tavasszal! Március 22-én, kedden délután 17 órakor az emeleti galériában például Előkerült Szász Alkotások címmel egy nagyszerű kiállítás megnyitóra kerül sor Szász Endre szőnyegkiállításával, míg március 23-án, szerdán este 19 órakor a József Attila színház hozza el Egy szoknya egy nadrág című zenés vígjátékát a színházterembe.

Ezt követően Dés László koncertezik majd a városban, március 26-án, szombaton pedig zongoraművek, dalok és áriák hangzanak el a színházteremben a barokk és a romantika hőskorából, Teleki Miklós vezénylésével, valamint Kertesi Ingrid közreműködésével.

Még márciusban, konkrétan 28-án hétfőn Benkó Péter irodalmi estjének örülhetnek az érdeklődők, de áprilisban is lesz miért a központba menni. Másodikán egyszer A Pál utcai fiúk zenés játékot hozza el a színházterembe a Pannon Várszínház, majd április 10-én Vadkerti Imre és barátai adnak költészet napi koncertet, hogy másnap a Pannon Várszínház operett előadásának örülhessünk Csókos asszony címmel.