Siófoki programok: hétvégén rajtol a Tour de Pelso 2016

A korábbi részletekhez mérten módosított időpontban ugyan, de idén is elrajtol majd a siófoki programok részeként megrendezésre kerülő és rendkívül nagy népszerűségnek örvendő kerékpáros versenysorozat, avagy a Tour de Pelso 2016.

A nagy megmérettetésre idén új helyszínen és új programok társaságában kerülhet sor, méghozzá vadonatúj időpontban, ezáltal 2016. június 3-a és 5-e között. A versenyre bárki szabadon regisztrálhatja, illetve nevezheti magát a választott futam előestjéig, méghozzá a Hajóállomás parkolóban, a Petőfi sétányon, ahol az esemény jelentős része is zajlani fog majd, méghozzá a szombati napra, június 4-re koncentráltan.

Ezen a napon kerül majd sor például a Pelso-kupára, amelynek részeként a versenyzőknek mintegy 200 kilométert kell letekerniük, de hasonló megmérettetések várnak a távolság tekintetében a Bringaland – Balaton Maraton keretein belül, amelyre a siófoki lakosok 50 százalékkal olcsóbban nevezhetik magukat, és a résztvevők szombaton reggel 9 órakor állhatnak rajtkockára, hogy teljesíthessék a valóban maratoni távot.

Mindemellett természetesen rövidebb távok is várják majd a kerékpározás kedvelőit, így például a 76 kilométeres Tihany-túra, amelynek rajtjára szintén június 4-én, délelőtt 10 órakor kerül sor, ami mellett két rövidebb szakaszon is részt vehetnek az indulók. Ez lesz a 25 és 40 kilométeres távolságot felölelő Panoráma-túra, amelyen bárki ingyen részt vehet, az indulásra pedig fél 11-kor kerülhet majd sor.

A kerékpározás mellett természetesen rengeteg kísérőprogram is várja majd a megjelenteket, így 11 órától Kasza Tibor előadása, 13 órától pedig Gájer Bálint fellépése várható, de a nap folyamán többször is fellép a Blokk együttes, sőt a GIZMÓ jóvoltából sportkerékpáros freestyle bemutatóra, valamint egy tatai csapat részéről teremkerékpáros-, valamint kerékpáros foci bemutatóra is számíthatunk majd.