Siófoki programok: A Hit és Fény Ereje Muzsinszki Nagy Endre ecsetével

A különleges és egyben művészi kiállítások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként így január utolsó teljes hetében is egy különleges tárlat indulásának örülhetünk.

Január 22-én, azaz most hétfőn este 18 órakor elrajtol a Kálmán Imre Emlékház legújabb kiállítása, melyre a helyszín galériájában kerülhet sor. A Kálmán Imre sétány 5-ös szám alatt megtalálható emlékház ugyanis a BRTK Könyvtár és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény közbenjárásával összeállított egy olyan speciális tárlatot, aminek részeként Muzsinszki Nagy Endre, az ismert és elismert festő műveiből tekinthetünk meg egy átfogó és reprezentatív válogatást.

A főként teológiai témájú festmények miatt a kiállítás A Hit és Fény Ereje Muzsinszki Nagy Endre ecsetével címet kapta a szervezőktől, akik dr. Gárdonyi Máté plébánost kérték fel a megnyitóhoz, melyen Kellerné Hencz Ildikó énekesnő is közreműködik. A tárlat a megnyitókor és az azt követő időszakban egyaránt szabadon látogatható lesz a Kálmán Imre Emlékház nyitva tartási idejében.

A teológiai és a vallási téma miatt erősen kapcsolódik a fenti tárlat megnyitójához a Sola Scriptura Teológiai Főiskola aktuális szabad-főiskolai kurzusának soron következő előadása, melynek megtartására szintén január 22-én, azaz hétfőn kerülhet sor a Siófok, Fő tér 2/A. szám alatti BRTK Könyvtár felnőtt részlegének előadótermében.

A január első hetében indult előad-sorozat mindenki számára teljesen ingyenesen látogatható, és a kijelölt napon délután 17 óra magasságában számíthatunk indulására, méghozzá Ottóné Bartalos Zsuzsa Bibliaoktató prezentálásában, aki Ruth könyvéből ragad ki egy tanulságos történetet a ragaszkodó szeretetről.