Siófoki programok: Horgas Eszter koncert Siófokon

Igazán különleges események részesei lehetünk augusztus utolsó hetében a siófoki programok részeként, hiszen egy különleges koncert, és egy olyan előadás között is válogathatunk, melyek a maguk nemében igazán rendhagyónak tekinthetők.

Augusztus 27-én, azaz pénteken este 19 órakor például érdemes lehet ellátogatni a KulTeraszra a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol Nagyváradi Erzsébet – Agyigó – egy nő sorsa a XX. században – azaz Szabó Magda: az ember című előadását ismerhetik meg az érdeklődők.

Hogy ki volt Szabó Magda? Egy író, egy költő, egy feleség vagy egy barát? Mint az előadás során kiderül, egy ugyanolyan ember volt, mint bárki más, ő is harcolt, szeretett, sőt küzdött és félt is, ha úgy alakult.

Nagyváradi Erzsébet jóvoltából most egy rendkívül érzelmes előadás részeként ismerhetjük meg az ő életét, ezáltal a legnagyobb és legféltettebb titkokat is, hiszen Szabó Magda kimondta azt, amit mások nem mertek, ezért pedig súlyos árat fizetett, hiszen egész életét elkísérte a bizonytalanság.

Férje támaszként és lelki társként azonban mindvégig ott állt mellette. Ő volt Szobotka Tibor, az ismert író és műfordító, akivel egy test és egy lélek voltak. Így vált belőle a múlt század meghatározó nőalakjává, életét pedig most lírai, feltárulkozó írásain keresztül, versein át ismerhetjük meg igazán.

Ha mindez nem lenne elegendő, folytatódik, és még egyszer utoljára vár minket Siófokon a Zene a Zöldben programsorozat is, ezáltal Horgas Eszter vár ránk augusztus 29-én, vasárnap este 19 órakor a Jókai parkban, méghozzá egy vérpezsdítő latin este részeként.

Az ingyenesen látogatható koncerten a nemzetközi sikereket elért Horgas Eszter fuvolaművész egy igencsak rendhagyó előadással készül az érdeklődők számára, mely tele lesz változatossággal, lendülettel, érzelmekkel, bátorsággal, virtuozitással, kedvességgel, mégis lágysággal és keménységgel.