Siófoki programok: Húsvéti Fesztivál Siófokon

Idén is egy 3 napos programsorozat keretein belül ünnepelhetik meg a siófoki programok kedvelői a húsvét ünnepét a Balaton fővárosában, ami kiváló kikapcsolódást jelent majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az eseménysorozat április 4-től 6-ig tart majd, központja pedig a siófoki hajókikötő lesz, ahol színpadi produkciók, a húsvéti hagyományok előtt adózó kézműves foglalkozások, tojásfestés, de még állatsimogató is várja az érkezőket.

A siófoki húsvéti fesztivál nem csak felnőtteknek nyújt kikapcsolódást, hanem a legkisebbeknek is, így az ő legnagyobb örömükre az említett kézműves foglalkozások mellett légvár, játszóház és egész napos gyerekműsorok is megrendezésre kerülnek, de a nagyobbak örömére színpadi programok és kirakodó vásár is lesz.

Húsvét

Miközben a gyerekek mulatoznak, a felnőtteknek sem kell lemondaniuk a kikapcsolódásról, ebből kifolyólag a legfinomabb sörök és borok közül válogathatnak a résztvevők, miközben természetesen az ízletes falatok is központi szerepet kapnak, a legfrissebb húsvéti füstölt és főtt sonkák mellett különleges tojásos- és grill ételek, de még rostonsültek is várják a finom falatok kedvelőit.

A siófoki húsvéti fesztiválon április 4-én már hamisítatlan húsvéti hangulat várja az érdeklődőket, és még aznap mindenki megismerkedhet a tojásfestés rejtelmeivel, valamint a kézműves vásárok hangulatával.

A magyar népzene kedvelői megtekinthetik továbbá a Tarsoly zenekar koncertjét, de a helyi plébános húsvéti előadása után a Fondor zenekar fellépését is élvezhetik az egybegyűltek.

Április 5-én és 6-án tovább folytatódnak a színes programok, amelyek között főként a gyerekek találnak maguknak változatos elfoglaltságot az állatsimogatóban, a légvárban vagy a játszóházban.