Siófoki programok: idén már ötödik alkalommal indul útnak a Tojás- és Nyúlfutam

Idén már ötödik alkalommal, tehát hagyományos jelleggel kerül megrendezésre a húsvéti ünnepekhez kapcsolódóan a Tojás- és Nyúlfutam Siófokon névre keresztelt esemény, aminek részeként ismét lehetőségük nyílik a résztvevőknek és az indulóknak sportolni egy kicsit.

Az esemény április 17-én, vasárnap reggel 9 órakor indul a Siófoki Víztoronynál, hogy mindenki teljesíthesse az idei aktuális távot, ami az évszámhoz igazodva 2022 méter lett. Az eseményre a helyszínen, a Balatuning nevezési ponton lehet nevezni a Fő téren egészen 10:45-ig, amikor a rajtszámok is átvehetők lesznek.

A helyszíni nevezés közben 10 órakor a gyerekeket már egy játékos kis tornával várja Molnár-Schoffhauzer Alexandra óvodapedagógus, aki a legkisebbeket próbálja átmozgatni, esetenként akár felkészíteni a táv megtételére.

10:45-től aztán sor kerül egy közös bemelegítésre, így Molnár Attila vezetésével a Predator’s Gym képviseletében alapos és átfogó gyakorlatok várnak ránk annak érdekében, hogy garantáltan sérülések nélkül tudjuk teljesíteni a kijelölt távot.

A nagy rajtra 11 óra magasságában kerül sor a Fő téren, de már 11:15-től Húsvéti Büfé várja az indulókat és az érdeklődőket a Nagyszínpad előtt. 11:30-tól aztán megrendezik a második Tojáskirály választást, de lesz tojásevő verseny – nőknek és férfiaknak egyaránt -, sőt tojáspucoló verseny is a legkisebbek számára.

Az eredményhirdetésre 11:45-től kerül sor, ahol a résztvevőket természetesen díjazzák is majd. Lesz külön férfi és női első helyezés, külön elismerést kapnak a 14 éves kor alatti fiúk és lányok, de a legötletesebb jelmezért is jár elismerés.

Akárcsak a tojáskirálynak, tojáskirálynőnek, tojáskirálylánynak és tojáskirályfinak. A rendezvény mindenki számára teljesen ingyenes.